Korábbi Referenciák

BBCA SZOLNOK
BIOKÉMIAI ZRT.

A BBCA Szolnok Biokémiai Zrt. 2011-ben a Szolnoki Ipari Parkban felépülő citromsav gyár megvalósítására és üzemeltetésére jött létre. A megépülő gyár környezetbarát és a citromsav gyártás piacán modernnek számító technológiai eljárással évi 100 ezer tonna kukoricából 60 ezer tonna citromsav előállítására lesz alkalmas. Az így nyert termék felhasználása széleskörű az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban és a vegyiparban egyaránt. A beruházásnak köszönhetően várhatóan 180 új munkahely jöhet létre a térségben, ezért a magyar kormány a beruházást kiemelt jelentőségűnek nyilvánította. Az MFB Invest Zrt. tulajdonosa, az MFB Zrt., mint a magyar kormány gazdaságpolitikájának egyik kulcsszereplője, nagy hangsúlyt fektet a kínai gazdasági kapcsolatok ápolására. Ennek kapcsán hagyta jóvá, hogy Társaságunk tőkebefektetést hajtson végre a BBCA Szolnok Biokémiai Zrt.-ben.

2016. augusztus 16-án az MFB Invest Zrt., a China BBCA Group Corp., a Szolnoki Ipari Park Kft. és a BBCA Szolnok Biokémiai Zrt. együttműködési megállapodást írt alá, melyben rögzítették a projekt társasággal kapcsolatos elképzeléseiket a tőkebefektetés, a megtérülés, a projekt megvalósítás, és működtetés témaköreiben. Az MFB Invest Zrt. első lépésben 140 millió forint összegben és névértékben hajtott végre tőkeemelést a BBCA Szolnok Biokémiai Zrt.- ben, 2019 áprilisára az MFB Invest Zrt. teljes tőkebefektetése 8.518.900 ezer Ft.

SAJÓSOLAR KFT.

A SajóSolar Kft. a leállított Borsodi Hőerőmű területén fekvő zagytározók rekultivációja és újrahasznosítása érdekében, 2 x 19,2 MW teljesítőképességű napelempark megvalósítására létrehozott, magyar tulajdonosi körrel rendelkező társaság. A naperőművek mezőgazdasági termelésre alkalmatlan, természeti értékkel nem rendelkező területen valósultak meg. A projekt fő célkitűzése a zagytározók új, környezetbarát módon történő hasznosítása volt. A naperőművek megvalósítását az MFB Invest Zrt. tőkebefektetés útján 1,3 milliárd forinttal támogatta.

KOMETA 99 ZRT.

A több mint 900 munkavállalót foglalkoztató cég Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója. A belföldi és külföldi növekedéshez szükséges kapacitásbővítések finanszírozása céljából az MFB Invest Zrt. 2021-ben tőkeemelést hajtott végre, amit több kereskedelmi bank hitel-, illetve kötvényforrásai egészítenek ki. A fejlesztések e projekten túl is folyamatosak és nagy volumenűek. Az elmúlt években a Kometa 99 Zrt.-nek sikerült egy jól megalapozott és erős márkát felépítenie a hazai piacon, emellett pedig folyamatosan arra törekszik, hogy Európa-szerte ismert márkává váljon.

SUNDELL NYRT.

Sundell Estate Részvénytársaság az első magyar ingatlanfejlesztő vállalat, amely szabályozott ingatlanbefektetési társasággá vált, miközben a tőzsdei bevezetéshez szükséges összes lépést elvégezte. A társaság fő tevékenysége az építőipari beruházások megvalósítása, lakóépületek építése, értékesítése és bérbeadása, elsősorban Budapest külvárosi területein.

NEG HOLDING KFT.

Az MFB Invest Zrt. befektetése Magyarország egyik vezető, magzati diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata, amely mára több mint száz tagot számláló országos hálózatot alakított ki. A befektetői csoporthoz tartozó New Era Genetics Kft. elsőként vezette be Magyarországon a non-invazív (nem műtéti) prenatális (magzat születés előtti) szűrővizsgálatot a magzati diagnosztikába. Az egyszerű vérvétellel elvégezhető, alacsony vetélési kockázatú vizsgálat a méhlepényből az anyai vérbe jutó szabad magzati DNS-t vizsgálja, amelynek célja a magzat teljes kromoszóma- állományának vizsgálata.