GalvanPlastik Kft.

A GalvanPlastik Kft. 1992-ben alakult 100%-ban magyar tulajdonú magánvállalat. Jelenleg a vállalkozás elsősorban műanyagtermékek fröccsöntésével, tamponozásával, lézerezésével és műanyagok felületkezelésével, dekoratív galvanizálással foglalkozik. Ezen kívül egyéb kapcsolódó szolgáltatásokkal egészül ki a cég alaptevékenysége, úgymint alkatrészek és szerszámok tervezése, szerszámok kezelése és karbantartása, anyagkiválasztás és új termékek kifejlesztésének támogatása.

A cég galvanizáló üzemében gyártott termékeket a következő területeken használják fel: autóipar, bútoripar, szaniteripar, orvosi műszergyártás, híradástechnika, elektronika. Az üzem kis- és nagy szériás termékek előállítására is alkalmas. A Társaság Közép-Kelet-Európában egyedülálló technológiával, a műanyag három rétegben történő galvanizálásával gyártja termékeit, amely eljárás lehetővé teszi a műanyagfelületek fémmel történő bevonását.

A vállalkozás egyedi abban a tekintetben is, hogy a fröccsöntés és galvanizálás fizikailag is egymás mellett lévő két, egyenként 1500 m2 alapterületű üzemben folyik. A Társaság a technológiai berendezéseit a megrendelők minőségi követelményeinek megfelelően folyamatosan fejleszti, aminek eredményeképp hatékony munkavégzést és nagyobb termelékenységet tud elérni. Ezen elgondolás mentén hozta létre a cég a telephelyén saját laboratóriumát és szerszámkészítő műhelyét is.

Jelenleg 48 vevőt szolgálnak ki, közel 20 millió darab alkatrész éves gyártásával. Üzemük Volkswagen és Mercedes auditálással rendelkezik, közvetett beszállítói mindkét cégnek. Az autóipari termékeiket többek közt Mercedes, Suzuki, Rolls-Royce, Fiat, Skoda, Opel, Ford, Maserati és BMW modellekbe építik be. Ezeken kívül beszállítói nagy elektronikai gyártóknak is, mint például a SAMSUNG. A cég rendelkezik az autóiparban elengedhetetlen IATF 16949:2016 tanúsítvánnyal is.

Az MFB Invest Zrt. 2011-ben 130 M Ft összegű tőkeemelést követően 42,26% tulajdoni hányadot szerzett a Társaságban, ezen túl összesen 160 M Ft tulajdonosi kölcsönt is nyújtott a Társaság részére. Az MFB Invest Zrt. szerepvállalását követően a Társaság által alkalmazott technológia fejlesztése megtörtént, az üzem gyártókapacitása jelentősen bővült, árbevétele a 2010. évi 517 millió forintról 2013. évben elérte a 1.137 millió forintot, 2014-ben pedig tovább folytatódott a dinamikus növekedés.

2016-ban jelentős összegű bankhitel felvételére volt képes a társaság a további technológiai fejlesztés megvalósítása céljából.

Galéria

További információk