BBCA SZOLNOK BIOKÉMIAI ZRT.

A BBCA Szolnok Biokémiai Zrt. 2011-ben a Szolnoki Ipari Parkban felépülő citromsav gyár megvalósítására és üzemeltetésére jött létre. A megépülő gyár környezetbarát és a citromsav gyártás piacán modernnek számító technológiai eljárással évi 100 ezer tonna kukoricából 60 ezer tonna citromsav előállítására lesz alkalmas. Az így nyert termék felhasználása széleskörű az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban és a vegyiparban egyaránt. A beruházásnak köszönhetően várhatóan 180 új munkahely jöhet létre a térségben, ezért a magyar kormány a beruházást kiemelt jelentőségűnek nyilvánította.
Az MFB Invest tulajdonosa, az MFB Zrt., mint a magyar kormány gazdaságpolitikájának egyik kulcsszereplője, nagy hangsúlyt fektet a kínai gazdasági kapcsolatok ápolására. Ennek kapcsán hagyta jóvá, hogy Társaságunk tőkebefektetést hajtson végre a BBCA Szolnok Biokémiai Zrt.-ben.
2016. augusztus16-án az MFB Invest Zrt., a China BBCA Group Corp., a Szolnoki Ipari Park Kft. és a BBCA Szolnok Biokémiai Zrt. együttműködési megállapodást írt alá, melyben rögzítették a projekt társasággal kapcsolatos elképzeléseiket a tőkebefektetés, a megtérülés, a projekt megvalósítás, és működtetés témaköreiben. Az MFB Invest Zrt. első lépésben 140 millió forint összegben és névértékben hajtott végre tőkeemelést a BBCA Szolnok Biokémiai Zrt.-ben, 2019 áprilisára az MFB Invest Zrt. teljes tőkebefektetése 8.518.900 ezer Ft.

Galéria