Veress András

Felügyelőbizottság - tag

Önéletrajz

Veress András 

Veress András közgazdász, szakmai tapasztalatát főként pénzügyi és vállalatirányítási területen szerezte.

2018 óta dolgozik a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Csoportirányítási Igazgatóságán kiemelt portfólió menedzserként. Feladata a tőkebefektetésekkel foglalkozó leányvállalatok, így többek közt az MFB Invest támogatása és koordinálása. Ő képviseli a vállalatcsoportot az Európai Befektetési Alap (European Investment Fund) által létrehozott, az európai fejlesztési intézmények tőkebefektetési szakembereit tömörítő platformon, továbbá tagja a Közép-Európai Alapok Alapja (Central-European Fund of Funds) tanácsadó testületének.

Az MFB előtt 2008 és 2018 között a MOL-csoportnál dolgozott különböző területeken: többek között a vállalatcsoport legfelsőbb operatív döntéshozó testületének szakmai titkára volt, valamint részt vett nemzetközi üzletfejlesztési, illetve leányvállalatokat átfogó működésfejlesztési és transzformációs projektekben. A MOL-csoport pénzügyi területén eltöltött évek alatt befektetések és belső szolgáltatások kontrollingjával foglalkozott.

Műszaki Menedzser diplomáját a Pannon Egyetemen, pénzügy szakirányú MBA oklevelét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte.