Megalapításra került a Pécsi Városi Tőkealap

A városi és megyei vállalkozásokat is segíti a 3 milliárdos keretösszeg

Pécs
2021 március 30., 00:00

Kedvező feltételekkel nyújt tőkefinanszírozást a pécsi és baranyai vállalkozásoknak a Magyar Fejlesztési Bank csoportjához tartozó MFB Invest Zrt. 3 milliárd forintos befektetésével létrehozandó tőkealap.

Az MFB Invest Zrt. és Pécs városa alapvetően a helyi vállalkozások érdekében lép stratégiai partnerségre, ezt Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója és Péterffy Attila, a város polgármestere jelentette be. A városi alap Pécs hosszútávú jövőjét befolyásoló befektetéseket is támogatni tud. Eltér a hagyományos finanszírozási formáktól, mert egyszerre képes a város vállalkozásait és térségi célok megvalósulását segíteni. Az alap támogatási körébe nem csak pécsi, de baranyai vállalkozások is be tudnak kerülni.

A tőkealap 3 milliárd forintos keretösszeggel kerül megalapításra, de az igények ismeretében ezt később bővítheti is az MFB Invest Zrt., amely már ebben az évben megkezdi a tőkefinanszírozás folyósítását. A tőkealap kezelését az MFB Invest Zrt. 100%-os tulajdonában álló Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt. látja el, míg a város részéről a Pécsi Városfejlesztési Zrt. végzi az alappal kapcsolatos operatív feladatokat.