Elindul a Székesfehérvári Városi Alap

Tőkefinanszírozás kedvező feltételekkel
helyi vállalkozások részére

Budapest
2020 május 21., 16:00

A tavaly októberi bejelentést követően az MFB Csoporthoz tartozó, elsősorban közepes méretű vállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest elindítja második tematikus vállalkozásfejlesztési magántőke alapját Székesfehérváron. A Székesfehérvári Városi Alap székesfehérvári és Fejér megyei székhelyű, növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásainak finanszírozásában kíván szerepet vállalni. A tőkealap működésében első számú partner Székesfehérvár Város Önkormányzata, az operatív feladatokat az RVA és az MFB Invest alapkezelője, a FOCUS VENTURES Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. végzi.

Az MFB Csoport tag MFB Invest Zrt. 2019. utolsó negyedévében jelentette be legújabb alapja, a Városi Alap indulását. Debrecent követően Székesfehérváron került sor az operatív feltételek összehangolására, az együttműködési nyilatkozatok aláírását követően pedig megnyílik az 5 mrd Ft keretösszegű tőkealap a helyi, megyei vállalkozások számára, melyből fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kaphatnak tőkejuttatást. Az Alap 12 év futamidővel, 7 éves befektetési periódussal működik, az átlagos befektetési méret a tervek szerint 100 M Ft és 500 M Ft között alakul. Az Alapból bármely iparági szektorból, kizárólag magyarországi székhelyű vállalkozások országhatáron belül megvalósított projektjei finanszírozhatók.

A székesfehérvári önkormányzat komoly szerepet vállal abban, hogy a Székesfehérvári Városi Alap lehetőségeit minél több városi és megyei vállalkozás megismerje. Az érdeklődő vállalkozások helyben a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványhoz (RVA) fordulhatnak, ahol első körben a befektetés feltételeiről és követelményeiről kaphatnak felvilágosítást. A befektetési szabályzat alapján összeállított dokumentáció a FOCUS VENTURES Kockázati Tőkealap-kezelőhöz kerül, mely előterjeszti, jóváhagyásra küldi a projektet a Befektetési Bizottság számára. Sikeres tőkebefektetést követően az MFB Invest látja el az adminisztrációs feladatokat, azaz biztosítja a szabályoknak való megfelelést, valamint a megvalósult projektek monitorozását egészen az Alap tulajdonrészének eladásáig.

Az RVA május végétől várja az érdeklődő Fejér megyei cégek jelentkezését. A bírálathoz az igényelt forrásból megvalósítandó fejlesztés rövid leírására és a vállalkozás bemutatására van szükség. A későbbiekben az RVA munkatársai veszik fel a kapcsolatot az igénylőkkel. Aktuális információk a programról az RVA következő weboldalairól érhetőek el:

Galéria

További információ

MFB Invest Zrt.

Imre Zita

marketing és kommunikációs igazgató

mobil: +36 20 424 0311

e-mail: imre.zita@mfbinvest.hu