Focus Ventures

Tőkealap-kezelő Zrt.

A FOCUS VENTURES Tőkealap-kezelő Zrt. az MFB Invest 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat, mely 2019 vége óta folytat kockázati tőkealap kezelést. Az MFB Csoport tag FOCUS VENTURES elsődleges feladata a hazai városi tőkealapok létrehozása. A FOCUS VENTURES végzi az Alapokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, biztosítja a támogatási szabályoknak való megfelelést, valamint ellátja a megvalósult projektek monitorozását egészen a „kiszállásig”. Az Alap sikerességét a projektek felkutatásától kezdődően mindig helyi, helyismerettel rendelkező tanácsadó cégek segítik és biztosítják.

A Társaság kifejezetten nem start-up cégek finanszírozója, hanem már működő vállalkozásoknak nyújt lehetőséget további fejlesztésekre, beruházásokra. Elfogadott stratégiája mentén feladata, hogy újabb strukturált tematikus fejlesztési forrásokat biztosítson azokba az ágazatokba, ahol finanszírozási hiány mutatkozik. Forrásai jellemzően MFB saját források.

A Város Alapokból kifejezetten helyi vállalkozók olyan ígéretes fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kaphatnak finanszírozást, amely az üzleti megtérülésen túl közvetlenül vagy közvetett formában segítik az adott régió fejlődését is. A tőkejuttatás lehet tőkeemelés meglévő vállalkozásban vagy akár közös vállalkozás alapítása. A Tőkealap a célvállalkozásokban kizárólag kisebbségi részesedést szerez, de nem zárja ki hitel vagy kölcsön nyújtását sem. A Tőkealap bármely iparági szektorba befektethet, amennyiben a vállalkozás megfelel a finanszírozáshoz szükséges és a vonatkozó uniós elvárásoknak, kellően innovatív és fejlődési potenciállal rendelkezik.